Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 14:24:03 Inzet Vervalt: Koelvloeistof Brand Wegvervoer (auto) A28 R,1 Meppel Prio Eenheid | Blusgroep A2 Brandweer Meppel Drenthe
maandag 22 januari 2018
1/1
TOP NIEUWS

DONDERDAG 18|01

REGIO - De zware storm veroorzaakt veel problemen in Nederland. Op de snelwegen is het een chaos door omgewaaide vrachtwagens. De NS heeft al het treinverkeer stilgelegd. Op veel plaatsen zijn bomen omgewaaid. Inmiddels heeft het KNMI code rood ingetrokken, voorlopig geldt code geel.

 

Een vrachtwagentje uit het Drentse Rogat is donderdagmiddag door de storm van de Kamperzeedijk in Genemuiden gewaaid. Het vrachtwagentje kwam onder aan de dijk terecht. Het is onbekend hoe het met de bestuurder is.

1/1

DONDERDAG 11|01

Afgelopen dagen verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging (CO), blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

 

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek ...

1/1

DINSDAG 09|01

MEPPEL - Op maandag 8 januari 2018 hebben de gemeente Meppel, woningcorporatie Woonconcept, Welzijn mensenwerk en Politie Eenheid Zuid- West Drenthe, het Convenant Buurtbemiddeling Meppel ondertekend. In dit convenant staan de afspraken die de partijen hebben gemaakt om Buurtbemiddeling Meppel tot een succes te maken.

 

Ook in Meppel komen net als in andere gemeenten met enige regelmaat burenruzies voor. Als buren er onderling niet uit komen, kloppen ze vaak aan bij de gemeente, woningcorporatie, Welzijn Mensenwerk of politie. In een burenruzie willen de betrokkenen van de ...

1/1

DINSDAG 09|01

MEPPELK - De voorlopige bevolkingscijfers van de gemeente Meppel laten over 2017 een flinke groei van de bevolking zien. Op 1 januari waren er 33.432 Meppelers tegenover 33.022 een jaar eerder. Evenals in 2016 dus weer een stevige groei.

 

Burgemeester Korteland is optimistisch over de toekomst: "Je ziet vooral weer een fikse groei in het aantal mensen dat zich in Meppel vestigt: afgelopen jaar 2.150. Meppel blijft dus aantrekkelijk voor nieuwe inwoners. De bevolkingsgroei is van groot belang voor de voor de huidige inwoners. Want de voorzieningen van de stad blijven een stevig ...

VRIJDAG 05|01

VEENINGEN – Op de A28 ter hoogte van Veeningen zijn vrijdagmiddag drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Over de juiste toedracht van deze zogenaamde kop staart aanrijding is niets bekend.

 

Alle drie de voertuigen werden door een berger afgesleept. Er raakte voorzover bekend niemand gewond. Door het ongeval kwam het verkeer stil te staan en vormde zich een file van meer dan drie kilometer.

DONDERDAG 18|01

MEPPEL - Op 24 januari 2018 wordt een inloopavond georganiseerd over het voorontwerp bestemmingsplan Nijeveen - Julianastraat, 't Oevertje en Burgemeester Weimalaan.

 

De inloopavond vindt plaats in de Schalle in Nijeveen van 17.00 uur tot 19.00 uur. Hierbij is zowel Actium, de ontwikkelaar als de gemeente aanwezig.

 

U bent van harte welkom.

DONDERDAG 28|12

MEPPEL - De gemeente is verantwoordelijk voor het leveren van rolstoelen, scootmobielen en andere hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen koopt de gemeente voor inwoners die zonder hulpmiddel niet meer kunnen mee doen aan het dagelijkse leven.

 

De afgelopen jaren was Meyra de leverancier. Samen met een klankbordgroep van adviesraden uit samenwerkende gemeenten is een aanbesteding uitgevoerd. Meyra kwam als beste uit deze aanbesteding. Het nieuwe contract start 1 januari 2018 en eindigt 31 maart 2021. De overeenkomst kan maximaal driemaal met één jaar verlengd worden.

 

Meyra ...

Agenda

Winterbanden moeten ook in Nederland verplicht worden
Aantal stemmen:
  1292
50%
  Ja! Veiligheid boven alles

50%
  Nee, we hebben geen winter hier

24Webvertising